Ez a böngésző nem támogatja teljesen az oldal megtekintését.
Kérjük, frissítse a böngészőt a legújabb változatra!.

Társasági jog

A tartalom átdolgozás alatt.

Az Ügyvédi Iroda ellátja a klasszikusnak mondható ügyvédi tevékenységeket is, köztük a cégalapításokkal és cégmódosításokkal kapcsolatos társasági jogi iratok készítését és az ügyfelek képviseltét cégbírósági eljárásokban.

Manapság egyre gyakoribbak a cégmódosítások. Cégtulajdonosok cégük átszervezése körében gyakran döntenek többek között a törzstőke (alaptőke) növeléséről, csökkentéséről, székhely módosításáról, telephelyek és fióktelepek bejegyzéséről, illetve adott esetben üzletrészük (részvényeik) átruházásáról is. Átszervezések, átstrukturálások esetében gyakoriak az átalakulások is (beolvadások, összeolvadások, társasági formaváltások). A gyakori cégmódosításokat megkönnyíti az, hogy az elmúlt évek alatt jelentős mértékben felgyorsult Magyarországon a változásbejegyzési eljárások intézése a cégbíróságok előtti elektronikus eljárásokban.

A változó gazdasági környezet indokolttá teszi a gyakori cégmódosításokat, köztük a fent említetteket, azonban indokolttá teszi a cégek megszűnésével és megszüntetésével kapcsolatos végelszámolási és felszámolási eljárások megindításának szükségességét is.

Az elmúlt évek során több ügyfelünk kérte jogi tanácsadás nyújtását a fenti társasági jogi kérdésekben is. Ezek a megkeresések a legtöbb esetben munkajogi kérdésekkel is társulnak, hiszen átszervezések esetén a munkajogi és társasági jogi kérdések szinte elválaszthatatlanok egymástól.