Ez a böngésző nem támogatja teljesen az oldal megtekintését.
Kérjük, frissítse a böngészőt a legújabb változatra!.

Ingatlanjog

A tartalom átdolgozás alatt.

Az Ügyvédi Iroda tevékenységei között ellátja a klasszikusabbnak mondható ügyvédi tevékenységek között az ingatlan adásvételi szerződések készítését, ellenjegyzését is, és ezzel kapcsolatosan a felek képviseletét az illetékes földhivatal előtti eljárásban. Ingatlan adásvételi szerződés érvényesen írásban jöhet létre, valamint ingatlan tulajdonjogának megszerzéséhez szükséges a tulajdonosváltozás ingatlan-nyilvántartásban történő bejegyzése is, amely illeték-köteles eljárás keretében történik.

Az Ügyvédi Iroda a külföldiek Magyarországon történő ingatlanszerzésével kapcsolatosan külföldiek képviseletét is ellátja ingatlan adásvételi szerződésekkel kapcsolatosan. A külföldiek Magyarországon történő ingatlanszerzése többek között attól függően engedélyköteles, hogy a külföldi tulajdonszerző EU tagállam vagy más állam állampolgára. Mivel az EU-hoz történő csatlakozás óta több mint 5 év telt el, az EU tagállamok és az azokkal egy tekintet alá eső országok állampolgárai számára nem szükséges engedély a Magyarországon történő ingatlanszerzéshez.

Ha a külföldi tulajdonszerzése engedélyköteles, akkor a területileg illetékes regionális államigazgatási hivatalnál kérelmet kell benyújtani az engedély megadása iránt, és meghatározott dokumentumok csatolása mellett a vonatkozó jogszabályban meghatározott adatokra, tényekre vonatkozóan nyilatkozatot kell tenni. Az Ügyvédi Iroda ezen dokumentumok elkészítésében is tud hatékony segítséget nyújtani, és vállalja külföldi állampolgárok képviseletét a regionális államigazgatási hivatalok előtti eljárásban.