Ez a böngésző nem támogatja teljesen az oldal megtekintését.
Kérjük, frissítse a böngészőt a legújabb változatra!.

Kereskedelmi jog

A tartalom átdolgozás alatt.

Az évek során szerzett szakmai tapasztalat egyik területe a kereskedelmi ügyletekkel kapcsolatos szerződéskötési eljárásokban történő jogi tanácsadás, a különféle szerződések szövegezésére javaslattételek és a felek közötti kompromisszumos megoldások keresése.

A kereskedelmi ügyletek komplex jellege miatt ezen szerződések nem csak a polgári jogi területet, de a társasági jogi, a munkajogi és adott esetben a szellemi alkotások jogához kapcsolódó területet is érintik. A kereskedelmi ügyletek sok esetben országhatárokat átlépő jellege miatt fontos a nemzetközi kereskedelmi gyakorlat figyelemmel kísérése, és az ügylettel érintett más országok szabályainak alkalmazása is, például egyes termékek forgalomba hozatalával kapcsolatosan.

Amennyiben más országok jogának alkalmazása is felmerül, az Ügyvédi Iroda vállalja az adott országokban tevékenységet folytató ügyvédi irodákkal történő kapcsolatfelvételt, a felmerülő kérdések megválaszolásának koordinálását, és szükség esetén megállapodásban rögzítését. Külföldi ügyvédi irodák bevonása szükségszerű, ha ezeknek a külföldi országoknak a jogszabályai is irányadóak az adott ügylet kapcsán.