Ez a böngésző nem támogatja teljesen az oldal megtekintését.
Kérjük, frissítse a böngészőt a legújabb változatra!.

Szakmai háttér

A tartalom átdolgozás alatt.

Szakmai háttér

2001-ben diplomáztam az ELTE Jogi Karán nappali tagozaton. Az államvizsgákat követően közel két évet dolgoztam egy tajvani, szingapúri és amerikai befektetők által létrehozott vámszabadterületi társaságnál egyedüli jogi előadóként. Itt a jogi angol mellett megtanultam önállóan, felelősségteljesen dolgozni, és a több mint 400 főt foglalkoztató, márkás hangfalakat összeszerelő gyárban a napi gyakorlatban ismerhettem és tanulhattam meg a mindennapos munkajogi kérdések megválaszolása mellett a kollektív munkajog és a szakszervezetekkel történő egyeztetés világát. Emellett itt kezdtem el megtanulni a márkák fontosságát és értéküket, a védjegyek felhasználásának szabályait, valamint a gyártással és forgalmazással kapcsolatos szerződések véleményezését a több országot és azoknak jogszabályait érintő kereskedelmi ügyletek kapcsán.

2003-ban az S.B.G.&K. Ügyvédi Irodánál kezdtem ügyvédjelöltként dolgozni, ahol főként szellemi tulajdonjoggal foglalkoztam, többek között védjegyjoggal és szerzői joggal. A védjegybitorlások és szerzői jogi jogsértések területével kapcsolatosan jelentős mértékű tapasztalatra tettem szert a polgári perjog területén, külföldi ügyfeleket, nemzetközi szinten is jól ismert márkák tulajdonosait képviseltem bírósági eljárásokban. Ügyvédjelölti éveim végén az S.B.G.&K. Ügyvédi Iroda partnerei közül kiváló partner, Dr. Bérczes László által létrehozott ügyvédi irodában, a Bérczes Ügyvédi Irodában folytattam szakmai munkám, majd a Bérczes Ügyvédi Iroda tagja voltam 2007 év elejéig.

A három éves kötelező szakmai gyakorlatot követően szakvizsgáimat 2005-ben tettem le. 2005 decemberében tettem ügyvédi esküt, azóta vagyok tagja a Budapesti Ügyvédi Kamarának.

2007 év elején egy nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező ügyvédi iroda ügyfelei részére végeztem jogi tanácsadásnyújtást, ahol fő szakterületem ismét a munkajog és az ehhez kapcsolódó jogterületek voltak. Mivel az ügyvédi iroda kizárólagos magyarországi tagja volt egy munkajogra szakosodott ügyvédi irodákat tömörítő nemzetközi hálózatnak, alkalmam nyílt külföldi kollégákkal együttműködve több országot érintő projektekben aktívan dolgozni, megismerve a felmerülő kérdéseknek a nemzetközi ügyfelek számára is érthető formában történő, praktikus és célszerű kezelésének és megválaszolásának módját.

A nemzetközi szervezet magyarországi tagja Munkajogi Osztályának kezdetben kizárólagos felelőseként önállóan menedzseltem minden munkajogi kérdést, és a szervezet keretében részt vettem és elvégeztem a Project Manager képzést. A munkajogi tanácsadás keretében telefonon és interneten keresztül a rövid jogi tanácsokon kívül nagyobb terjedelmű memorandumokat, állásfoglalásokat, átvilágítási jelentéseket készítettem, valamint a munkajogi bíróságok gyakorlatát is megismertem a munkaügyi perek kapcsán.

Néhány ügyfél részére nem csak a munkajog területén adtam jogi tanácsot, hanem kérésükre a cég valamennyi jogi ügyét én intéztem (cégmódosítások, kereskedelmi szerződések készítése, véleményezése, stb.) és koordináltam a környező országokban felmerülő aktuális jogi kérdéseiknek a külföldi kollégák által történő megválaszolását.

Formailag 2008 márciusában alapítottam meg a Dr. Nagy Judit Csilla Ügyvédi Irodát. Ekkor még kisebb ügyfélkörrel rendelkezvén folytattam a jogi tanácsadásnyújtást a jellemzően nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező, fent már említett ügyvédi iroda ügyfelei számára. 2010 év elején úgy döntöttem, ténylegesen is megalapítom, illetve továbbfejlesztem a korábban elkezdetteket, és egy jogilag erős, kiemelkedő szakmai háttérrel rendelkező, stabil, saját csapatot építve felépítem az Ügyvédi Iroda szervezeti struktúráját is.

Munkavégzésem során 2001 óta szinte napi szinten használom szóban és írásban angol nyelvtudásomat, amelyet 1995-ben egy éven keresztül Londonban történő tartózkodásom alatt fejlesztettem felsőfokú szintre, és 1996-ban tettem le a Cambridge Advanced Nyelvvizsgát. 2008 ősze óta folytatom a korábban elkezdett spanyol nyelvtanulmányaimat. Spanyol nyelvből terveim szerint 2011 év elején középfokú nyelvvizsgát teszek, amelyet követően a jogi spanyol fejlesztését tervezem.

Az Ügyvédi Iroda csapatában dolgoznak majd egyéb nyelvtudású ügyvédek és szakemberek is, akikkel Európa számos országában bejegyzett cégek részére tudunk a cég menedzsmentének anyanyelvén jogi tanácsot adni. Jelenleg tárgyalásokat folytatok angolul, németül jól beszélő, valamint oroszul és kazahul anyanyelvi szinten beszélő ügyvéd kollégákkal. Önéletrajzuk hamarosan leérhető lesz az Ügyvédi Iroda honlapján. Spanyolul és franciául szakfordító és szaktolmács igénybevételével vállalok írásbeli kommunikációt. Tartós együttműködést építettem ki egy könyvelő és adótanácsadó céggel, amelynek elérhetőségei hamarosan megtalálhatóak lesznek az Ügyvédi Iroda weblapján. Több európai országban rendelkezem kapcsolattal ügyvédi irodákkal és ügyvéd kollégákkal, akikkel Európa számos országában tudunk jogi tevékenységet folytatni.